Seepark 60
Kirchheim (Hessen, Duitsland)

Max 6 personen
3 slaapkamers

Hessen

Onder de verzamelnaam Hessen vindt u de gebieden: Kasseler Land, Waldhessen, Werra-Meissner- Kaufungerwald, Kurhessisch Bergland en het Marburgerland. Maar ook de Rhön en het Natuurpark Hoher Vogelsberg behoren tot Hessen.
Het door de gebroeders Grimm beschreven sprookjeskasteel van Doornroosje bevindt zich in het Reinhardswald in het Kasseler Land. Daarnaast zijn er maar liefst vier natuurparken in dit gebied dat u in het hart van Duitsland aantreft. Middelpunt is natuurlijk de gezellige stad Kassel, die rijk is aan interessante musea en mooie parken.

Voor superlatieven kunt u het beste naar Waldhessen reizen. Hier bevindt zich de grootste burcht van Hessen (Burg Herzberg bij Breitenbach), het eerste snelwegzwembad bij Kirchheim en het grootste biervat ter wereld in Kirchheim-Reimboldshausen (dit biervat is als restaurant ingericht). Nog meer superlatieven: In Bad Hersfeld staat de grootste kerkruïne ter wereld, de Stiftsruïne. Daarnaast zijn de oudste kerkklokken van Duitsland te bezichtigen in de Katharinatoren, die elk jaar de Lullusfeesten inluiden. In Werra-Meissner-Kaufungerwald steekt de Hohe Meissner boven alles uit. Op deze Hessische berg kan in de winter wintersport worden beoefend. Uw vakantie is mogelijk te kort om de vele wandelroutes in dit gebied af te leggen. In het noorden van het Kurhessisches Bergland ligt het natuurpark Habichtswald met interessante flora en fauna. Ten westen daarvan vindt u het Kellerwald. Schwalm/Knüll in het zuidoosten is een eldorado voor bosliefhebbers, wandelaars en ruiters. Met elke stap romantischer en schoner. Hoge bergen, geen kale heuvels, maar veelvuldig groen getooid”. Dit zijn de woorden die sprookjesschrijver Jacob Grimm 1802 gebruikte om de streek Marburg-Biedenkopf te beschrijven. Grimm studeerde in de levendige universiteitsstad Marburg( in de buurt van Kirchheim), die nog steeds een bonte cultuurscene bezit. Zodra het flink sneeuwt verandert het Marburgerland, gelegen aan de bovenloop van de rivier de Lahn, in Langlaufland. Er worden loipen getrokken en op de Sackpfeife (674 meter) is een wintersportcentrum met lift

Voor Info over de Grim Heimat Nord Hessen kunt u hier klikken.