Seepark 60
Kirchheim (Hessen, Duitsland)

Max 6 personen
3 slaapkamers

Rohn

Af en toe zult u misschien buiten adem raken, toch is de Rhön een voortreffelijk wandel- en fietsgebied. Maar men kan hier ook perfect golfen, bergbeklimmen, paardrijden en kanoën.

De Rhön is ook weidsheid, uitgestrekte groenvlakten, schaduwrijke bossen en stille dalen met beekjes en rivieren, heide- en jeneverbesweiden, spookachtige moerasgebieden en grillige, door stormen ontstane bosskeletten. Rhön is ook een gebied van legendarische burchten, kapelletjes, historische tonelen en schattige plaatsjes in de ongerepte schoonheid van dit landschap.

De Rhön is vooral interessant in het voorjaar en de vroege zomer omdat dan hier op de hoogvlakten een uitgestrekte bloemenzee te bewonderen is – waaronder ook tal van orchideeënsoorten. De herfst fascineert met zijn kleurrijke bossen en opnieuw een bijzondere flora, onder andere de zilverdistel. Ook voor de liefhebbers van cultuurhistorie heeft de Rhön attractieve bezienswaardigheden te bieden: kastelen, burchten, kerken, kloosters, Madonna’s, burgtheiligen en weg- en veldkruisen.