Seepark 60
Kirchheim (Hessen, Duitsland)

Max 6 personen
3 slaapkamers

Wintersport in Kirchheim

Wanneer er sneeuw ligt zijn er ’s winters rondom het Seepark volop mogelijkheden om te langlaufen. Voor extra sneeuwplezier kunt een slee huren bij het hotel.

Met de twee hoogste bergen Eisenberg ( 636 m) en het Knüllköpfchen (634 m), biedt het Hessische middengebergte ideale en veelzijdige wintersportmogelijkheden met ski-, langlaufmogelijkheden en rodelbanen.

Skiliften skipistes vindt u bij de Eisenberg (10 km) en in Neukirchen (20 km). Het skigebied heeft 2 skipistes en 2 langlaufloipen. De pistes, rodelhellingen en loipes hebben verlichting. De skischolen voor beginners en enigszins gevorderden lokken ieder jaar vele wintersportliefhebbers naar deze regio.

Langlaufen kunt u direct vanuit het Seepark in het prachtige uitgestrekte natuurgebied rondom Kirchheim. Langlaufloipen bevinden zich in Oberaula en Olberode (10 km). De Hoch-Knüll-Loipe in Schwarzenborn is 1 van de 10 verschillende natuurloipen met een lengte van 6.2 km. De loipe verloopt over wegen die voornamelijk in het bos liggen en de moeilijkheidsgraad is licht tot middelzwaar (blauw).

Knüll

Als het winter is in de Knüll-regio en er voldoende sneeuw ligt, kunnen langlaufliefhebbers zich aan de stadsrand van Schwarzenbron uitleven op een 6,2 km lange loipe (circuit). Op een hoogte van tussen de 520 en 560 m heeft deze loipe een lichte tot gemiddelde moeilijkheidsgraad (blauwe loipe).

De weersverwachting in Krichheim vindt u hier
Ski informatie Eisenberg vindt u hier